štvrtok 30. júna 2011

Dajte zbohom červeným bodkám po holení

Milé dámy, isto väčšina z vás má taktiež takýto problém. Holenie intímnych partií nieje vôbec hračka, a už vôbec nie, ak neviete čo a ako správne robiť. Leto k nám už zavítalo v plnej paráde, a neraz teplomery ukazujú horúčavy nad 30°C. Nič nie je lepšie, ako zájsť na kúpalisko a ovlažiť sa v bazénoch... Ale upsss, zas nepekné, červené bodky v oblasti bikín? Plavky nepripadajú do úvahy, a tak vám nič nezostáva, iba sa s tým buď zmieriť a risknúť to aj s takou podráždenou pokožkou, alebo vyskúšať pár mojich rád.

Skúste postupovať nasledovne: Úplne nová žiletka je najlepšia, takže zahodte tie staré, a šup do drogérie kúpiť si niečo kvalitné a s viac čepieľkami. Keď už budete v drogérii nakupovať žiletky, pozrite sa aj po prípravku Nivea intimo Double Effect.

Je to zatiaľ to najlepšie čo mne osobne veľmi pomohlo... Ďalšia veľmi dôležitá vec v ktorej robíme chyby je teplota vody. Žiadne horúce sprchy, ani kúpele! Teplá voda dráždi kožu, a ešte aj tupí žiletku. Skúste použiť vlažnú vodu, nemusí byť ľadová.
Až teraz môžte začať... Veľmi veľkých chĺpkov sa zbavte ostrihaním, potom naneste Intimo mydlo pár krát prejdite žiletkou v smere ako rastú chĺpky. Tak sa zbavíte najväčšej časti chĺpkov. Zostáva už len dôkladne sa opláchnuť, opláchnuť aj žiletku, a znova naniesť Intimo Double Effect (vždy sa odporúča chvíľku počkať, kým chĺpky zmäknú, takže nikam sa neponáhľajte a pár minút si počkajte po každom nanesení sprchovej emulzie od Nivea) Keď uznáte za vhodné, že už je ten správny čas znovu začať (väčšinou 2-5 min.), postupujte žiletkou tentoraz v proti smere rastu chĺpkov. A nezabúdajte, že čím menej ťahov žiletky, tým sa koža menej porušuje a podráždi, takže sa snažte nasmerovať žiletku správnym smerom (presne do proti smeru) a jedným ťahom odstrániť čo najviac toho. Po každom ťahu opláchnite žiletku a zopakujte. 
Po tomto všetkom sa opatrne a jemne osušte. Najlepšie je zaobstarať si ešte z drogérie nejaký ukľudňujúci gél po holení buď z aloe vera, alebo z čajovníka. Stačí už len natrieť a o všetko je postarané.

P.S. Nezabúdajte, že po holení či už nôh, podpazušia alebo intímnych partií sa do bazénu môže ísť po určitej dobe. Čiže minimálne tak 12hodín od holenia. Najlepšie je však počkať až 24 hodín, aby chlór nenarobil problémy. Vtedy na červené bodky už nepomôžu ani tieto rady.